FAQs

H ιδέα co-working
- Οι σύγχρονες οικονομικές προκλήσεις έχουν εμπνεύσει επιχειρηματίες να υιοθετήσουν το "Lean Startup" μοντέλο, το οποίο προβλέπει τη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου από την εκκίνηση διατηρώντας το κόστος ελαστικό & προκαθορισμένο.
- Η ιδέα co-working βασίζεται στην ευελιξία, την ανοικτή & συνεργατική αντίληψη, την ανταλλαγή ιδεών, την πιο ανοικτή είσοδο στο επαγγελματικό πεδίο και προσβασιμότητα σε υποδομές, υπηρεσίες, συνεργασίες, γνώση & ιδέες.

Ποιους μπορεί να αφορά το ATHENS PLACE :
- Nέους επαγγελματίες & εταιρίες, που επιθυμούν να “δοκιμάσουν μία αγορά”, ελαχιστοποιώντας τις ανάγκες κεφαλαίου, το επαγγελματικό ρίσκο κόστους εγκατάστασης και ανελαστικών εξόδων λειτουργίας.
- Tον ελεύθερο επαγγελματία που δουλεύει κυρίως σπίτι του και χρειάζεται χώρο για σημαντικές συναντήσεις κύρους με πελάτες, παρουσίαση της εργασίας του, διεύρυνση συνεργασιών κλπ.
- Tον ελεύθερο επαγγελματία που ο οικιακός χώρος δεν επαρκεί και που χρειάζεται ένα πιο απρόσκοπτο ή κοινωνικό περιβάλλον.
- Tους επαγγελματίες που επιθυμούν την ιδιωτικότητα στις επαγγελματικές τους ενέργειες και επιθυμούν να διαχωρίσουν την επαγγελματική από την οικιακή τους διεύθυνση.
- Tην εταιρία με έδρα εκτός Αθηνών που θέλει να «διατηρεί» υποκατάστημα στην Αθήνα για να «νιώθουν» πιο κοντά οι πελάτες της και χώρους για τις συναντήσεις, συνεργασίες, δειγματισμούς προϊόντων, ενημέρωση των τοπικών πωλητών κλπ.
- Tον εκπαιδευτικό που θέλει να διοργανώσει μία φροντιστηριακή ομάδα, σεμινάριο εκπαίδευσης ή workshop.
- Συνεργατικές ομάδες που «τρέχουν» project συγκεκριμένου χρόνου.
- Tις εταιρίες και επαγγελματίες που χρειάζονται χώρο άμεσα, έκτακτα & πέραν των συνήθων αναγκών.

Γιατί στο ATHENS PLACE;
- Η βασική ιδέα του co-working είναι να φέρει σε επαφή δημιουργικά μυαλά και να εμπνεύσει την επιχειρηματικότητα.
- Εξελίξαμε την ιδέα αυτή ώστε να μπορούμε να φέρουμε κοντά μας επαγγελματίες και εταιρίες που ξεκινάνε τώρα και λόγω μεγέθους εργασιών δεν έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που απαιτούν πάγια κόστη και ανελαστικά λειτουργικά έξοδα.
- Κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο επαγγελματίας που είναι μαζί μας να μην έχει να σκεφτεί την υποστήριξη της επιχείρησής του. Αρκεί να πάει καλά η δουλειά του και εμείς έχουμε την ευχέρεια να δώσουμε όλα τα εφόδια που μπορεί να χρειαστεί τώρα και στο μέλλον.

Ποια είναι η ελάχιστη συμφωνία παροχής υπηρεσιών;
Όλα τα προγράμματά μας είναι ευέλικτα. Ξεκινούν από μία ώρα και στόχος είναι να καλύψουν πραγματικές ανάγκες χωρίς ανωφελείς επιβαρύνσεις. Ανάλογα όμως την ζητούμενη χρήση και χρονική διάρκεια, μπορεί να απαιτηθεί κάποια λογική προετοιμασία και δέσμευση.

Τι πάροχο διαδικτύου χρησιμοποιείτε και πόσο γρήγορη είναι η ταχύτητα σας στο Internet;
ΟΤΕ & WIND :
Έχουμε 2 πάροχους για να εξασφαλίζουμε την πρόσβαση ακόμη και σε περίπτωση βλάβης του παρόχου.
2 Χ 24 mbs Wi Fi Internet, σας εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
Επιπλέον σε ορισμένους χώρους και για υποστήριξη ειδικών εργασιών παρέχεται και ενσύρματο internet.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας; Επιτρέπονται παρεκκλίσεις εάν μία συνάντηση αργήσει; Υπάρχει πρόσβαση στο κτίριο μετά το ωράριο λειτουργίας;
Οι ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής :
- Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00, Σάββατο & Κυριακή: Κλειστό.
- Επίσης για προγραμματισμένες συναντήσεις του Σαββάτου, οι χώροι συμβουλίου & σεμιναρίων, παραμένουν ανοικτοί από τις 11:00 έως τις 20:00.
- Οι συναντήσεις με τους πελάτες σας είναι για εμάς βασική προτεραιότητα. Εάν μία συνάντηση λοιπόν αργήσει προβλέπεται παραπάνω παραμονή έως τις 22:30. Κατά το διάστημα όμως αυτό λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας.
- Μετά το ωράριο λειτουργίας όλο το κτίριο ασφαλίζει με συναγερμό και η πρόσβαση δεν είναι εφικτή. Παρ΄ όλα αυτά προβλέπονται εξαιρέσεις σε περίπτωση έκτακτης & εξαιρετικής ανάγκης.
Εξ΄ άλλου θέλουμε το ATHENS PLACE να λειτουργεί ως ο αποκλειστικός δικός σας χώρος.

Τοποθεσία; Πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Parking;
- Τα γραφεία μας βρίσκονται στην περιοχή Καπνεργοστάσιο στην Αθήνα, επί της οδούς Ηρούς 4, 200μ από τον κόμβο Κηφισού-Λένορμαν.
- Η πρόσβαση προς το κέντρο, την Αττική οδό και προς τις δύο εθνικές οδούς είναι άμεση.
Επίσης πρόσβαση εξυπηρετείται μέσω METRO, 650μ από την στάση «Σεπόλια».
- Εξυπηρετούνται από πολύ τακτική συγκοινωνία από τα μέσα ΕΘΕΛ από Αθήνα προς Περιστέρι και όμορες περιοχές. Η στάση ΕΘΕΛ απέχει 50μ από το κτίριό μας.

Πώς θα φαίνεται στον πελάτη μου ότι ο χώρος που γίνεται η συνάντηση είναι «δικός» μου;
- Κατ΄αρχήν, με την εγγραφή μας ως μέλος σας παρέχουμε δωρεάν business card με τα στοιχεία σας και εάν θέλετε προσθέτουμε το λογότυπο του Athens place, ώστε να ενισχύεται η προσλαμβάνουσα της μόνιμης εγκατάστασης. Άρα είναι ξεκάθαρο ότι η έδρα σας είναι εκεί και ότι αυτή αποτελεί τη δική σας και σύγχρονη επιλογή μόνιμης έδρασης.
- Επιπλέον η γραμματεία μας θα οδηγήσει τον πελάτη στον «χώρο» σας, εάν πρόκειται για αίθουσα συμβουλίου ή office+meeting ή οποιοδήποτε άλλο χώρο αποκλειστικής (κατά την ώρα) χρήσης.

Πόσο ήσυχος είναι ο χώρος που θα εργαστώ;
Οι χώροι που διαθέτουμε έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι απόλυτα ήσυχοι. Έχουν επιλεγεί ηχο-απορροφητικά υλικά για τον διαχωρισμό των χώρων. Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι στο Athens place κυριαρχεί η αμοιβαιότητα και ο σεβασμός προς την εργασία.

Το κάπνισμα επιτρέπεται;
Το κάπνισμα απαγορεύεται λόγω νομοθεσίας σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και για λόγους ασφάλειας. Yπάρχουν όμως κοινόχρηστοι εσωτερικοί & στεγασμένοι χώροι καπνίσματος.
Κατά τους ζεστούς μήνες υπάρχουν εξωτερικοί χώροι στις βεράντες του κτιρίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορώ να φέρω τους επισκέπτες και τους πελάτες;
H υποδοχή πελατών και επισκεπτών αποτελεί για εμάς προτεραιότητα στους ανάλογους χώρους. Η γραμματεία μας θα μεριμνήσει για την σωστή υποδοχή και φιλοξενία τους, σύμφωνα
πάντα και με τις δικές σας οδηγίες.

Πως διαχειρίζεται η αλληλογραφία μου και πώς παραλαμβάνω τα mail μου;
Η διαχείριση της αλληλογραφίας σας εξαρτάται από το πρόγραμμα το οποίο έχετε επιλέξει και εκτελείται σύμφωνα με τις οδηγίες σας.

Καθαριότητα;
Οι χώροι καθαρίζονται διαρκώς κατά την διάρκεια και μετά την λήξη της λειτουργίας.

Eάν θέλω εκτυπώσεις ή κάτι από την γραμματεία;
Κοινόχρηστοι εκτυπωτές και scanners, μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας. Ισχύει όμως πολιτική «δίκαιης» χρήσης.

Coffee break
Υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι ( coffee points ). Ο καφές και τα ροφήματα ρέουν άφθονα στο Athens place και είναι δωρεάν. Για ιδιαίτερες παραγγελίες & snacks μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από επώνυμα καταστήματα με τα οποία έχουμε συνεργασία.
Επίσης οι αυτόνομοι χώροι και οι αίθουσες συμβουλίων διαθέτουν το δικό τους coffee area.

Έχετε επιπλέον ερωτήσεις ;
Σας προτείνουμε να στείλετε όλες τις πρόσθετες ερωτήσεις, τα σχόλια και τα ερωτήματα σας στο info@athensplace.gr και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.